remarkable
Onze klasgenoten
Anne Bart BasO BasW Bryan Frans Gillian Hammie Mark Patrick Ralph Tessa Willem Yuri
Anne Bart Bas v O Bas W Bryan Frans Gillian Hammie Mark Patrick Ralph Tessa Willem Yuri

Archieven

Dit is het archief voor februari 2006
Geplaatst door: Mark
Morgen mogen ze dan echt van start gaan: de eerste klas van 2006, schuilgaand onder de naam "Cloud Breakers".

Donderdag (toen wij hard zaten te zwoegen op het examen General Navigation) hebben ze onder leiding van Gerbert al even een rondje gedaan op school. Een leuke kans om wat foto's te maken, zo bleek: een dertigtal digitale plaatjes is te bekijken op hun website. Ze hebben gelijk even onze F-GFBI a.k.a. PH-SAA Piper Seminole bestegen en iedereen op de captain's seat gezet voor een mooi kiekje.

De Cloud Breakers onder de indruk van de PH-SAA

Vrijdag volgde een kennismaking met René en Ton, wat de groep nog eens extra heeft gemotiveerd om de komende 9 maanden hard aan het werk te gaan voor de ATPL. Joey en Mike hebben er beiden een stukje over geschreven.

Heren en dames Wolkenbrekers, Phoenix wenst jullie veel succes toe!
Geplaatst door: Mark
...en toen hadden we ze alweer gehad voor deze periode

De examens van Comm zijn voor iedereen goed verlopen. Een groot deel van de klasgenoten had 100% goed, de rest zat niet lager dan 90%. Nou waren die vakken ook niet echt lastig te noemen ("De controller zegt 'Standby', wat moet je doen?"...) dus daar horen ook wel hoge scores bij.

Radio Navigation was al iets meer van een uitdaging, maar iedereen heeft het gehaald. Bedenk dat 75% de minimum score voor slaging is, dus met een ouderwetse 5,5 kom je er niet wat betreft ATPL examens.

En vandaag General Navigation. Deze vond ik persoonlijk (en veel klasgenoten met mij) heel wat pittiger, en helaas heeft niet iedereen deze gehaald; drie van ons zaten onder de marge. Gelukkig zijn er nog voldoende herkansingsmogelijkheden, maar het zal voor sommigen wel wat tijd en moeite kunnen gaan kosten om het de volgende keer wél te halen. Ga ervoor!

zo 19 feb 2006: Eerste examens voor de boeg

Geplaatst door: Mark
Na weken van hard zwoegen mogen we vanaf morgen gaan bewijzen dat we de eerste drie vakken in de smiezen hebben: het is examentijd!

Morgen om 1300u (CET) mogen we aftrappen met Communications VFR en kort daarna IFR. Een opwarmertje zullen we maar zeggen, want na twee keer oefenen heb je dat vak wel door. Dinsdag volgt de eerste echte uitdaging; op het programma staat Radio Navigation, om even voor half drie. Woensdag mogen we dan nog even uitrusten.. of eigenlijk hard leren voor General Navigation, want die volgt donderdag om even voor tweeën.

De planeten staan in lijn deze week en de horoscopen voorspellen veel goeds (hoop ik), dus we verwachten dat iedereen met vlag en wimpel gaat slagen voor deze eerste drie examens. Iedereen alvast succes morgen!
phoenix