remarkable
Onze klasgenoten
Anne Bart BasO BasW Bryan Frans Gillian Hammie Mark Patrick Ralph Tessa Willem Yuri
Anne Bart Bas v O Bas W Bryan Frans Gillian Hammie Mark Patrick Ralph Tessa Willem Yuri

Archieven

Dit is het archief voor augustus 2007
Geplaatst door: Mark

"We" zitten nog maar net een jaar op Groningen, maar de school blijft intussen hard uitbreiden: vandaag is op Beek (Maastricht Aachen Airport) een nieuwe vestiging van de Academy geopend.

Maastricht Aachen Airport

» Lees verder..

do 16 aug 2007: Eerste SE-IR en CPL examens

Geplaatst door: Mark
De zomervakantie loopt bijna ten einde, maar wij vliegen natuurlijk gewoon door! Het grootste deel van de klas vliegt nu vanaf Groningen Airport Eelde en is bijna aan de SE-IR en CPL examens toe of heeft deze al binnen, wat betekent dat we het laatste deel van de opleiding ingaan: het multi-engine traject. In deze fase leren we om te gaan met tweemotorige toestellen, met eigenlijk als belangrijkste aspect daarvan de N-1 situatie: één motor houdt er mee op, wat zijn de mogelijkheden? Na een dertiental simulatorsessies op Teuge mogen we weer richting EHGG om aldaar met de PH-SAA en de PH-PRM rond te gaan fladderen. Daarvoor zijn weer twintig lessen gereserveerd, waarna als afsluiter nog een MCC-cursus volgt.

Meer over het verloop in Groningen en straks weer op Teuge lees je natuurlijk in onze weblogs :)

Update 22-8: om precies te zijn hebben Frans, Mark, Willem, Bart, Anne en Tessa de CPL binnen. Patrick en Gillian hebben maandag de SE-IR gehaald. Bas W, Ralph, Bas v O en Yuri zijn daar ook bijna aan toe, en Bryan en Hammie zijn inmiddels ook op weg.

phoenix