De langverwachte baanverlenging van 730 naar 1199 meter gaat morgen dan toch echt van start, zo meldt onder andere regiokrant de Stentor.

"Artist's impression" baanverlenging Teuge

Op een bijeenkomst voor de inwoners van Teuge die afgelopen week plaatsvond vertelde Coert Munk, directeur van het veld, over de plannen:

"Er is uiteindelijk gekozen voor de 'slotgracht-variant', wat wil zeggen dat de huidige weg De Zanden en de waterloop De Wetering zullen worden verlegd om de verlengde baan heen. Dat betekent dat er geen hek om het vliegveld geplaatst hoeft te worden en dat tijdens de aanleg de huidige weg richting De Vecht normaal kan worden gebruikt. Tevens wordt er de komende maanden begonnen met de bouw van een nieuw stationsgebouw met platform, tankeiland en restaurant op de plek waar nu de bekende patatkraam van Vosmeijer staat [pal naast onze school - red.]. De oplevering hiervan zal in de periode na de komende bouwvakvakantie zijn. Aansluitend aan die uitbreiding wordt een bedrijventerrein voor luchtvaartgebonden bedrijven gerealiseerd. Daar zijn al diverse belangstellenden voor."

Pas na de paasdagen (dus in de tweede week van april) zal het veld even niet gebruikt kunnen worden: alleen voor de laatste fase van de werkzaamheden, die ongeveer 10 dagen zal duren, moet het veld worden gesloten.