Na de ATPL is het weer tijd voor vliegen. Maar eerst even wat groundschool natuurlijk met de nodige zelfstudie. Volop gemotiveerd begin ik aan deze nieuwe fase.

Na een voor mij aardig drukke vakantie (werken) is het weer tijd om te bikkelen. We waren voor de ATPL geëindigd met PPL fase 1, waarin we hebben gevlogen tot we solo mochten. Nu gaan we verder met fase 2 waarin we ons meer gaan richten op het navigeren. Vooraf aan navigatievluchtjes gaat natuurlijk wat groundschool aangezien je niet zomaar uit de losse pols een vluchtvoorbereiding tevoorschijn haalt. We hebben een week voordat we alweer een toets mogen doen! Ff weer ertegenaan dus.

We hebben een opdracht mee naar huis gekregen om een vlucht voor te bereiden vanaf Teuge naar Hannover met alles derop en eraan. Best pittig als je dit voor het eerst in je eentje mag doen (sommige samen Wink).

Fase 2 betekent overigens dat we ook alles van fase 1 weer moeten kunnenFoot in mouth. Dat wil zeggen dat er verwacht wordt dat als straks weer in het vliegtuig stappen, het vliegen zelf geen probleem mag zijn. Aangezien het meer dan een half jaar geleden is dat we in een vliegtuig hebben gezeten is het dus zeer slim om het geheugen weer op te frissen met alle procedures. Thuis hebben Bart, Frans, Mark en ik een grote print (een mockup!) staan van de cockpit van het type vliegtuig dat we momenteel vliegen. Hierop kunnen we perfect oefenen met een paar checklisten erbij.