Met het gespeel met de Frasca simulator achter de rug (kostte nog wat moeite; zaterdag viel de stroom uit toen we aan de tweede helft van de les begonnen) zijn we vandaag voor les D05 voor het eerst naar een ander veld geweest!

Samen met Ron zette ik koers naar Lelystad, en eenmaal daar aangekomen hebben we twee touch-and-go's gemaakt om vervolgens weer terug te keren naar Teuge. Op de terugweg hebben we nog wat Basic Instrument Flying gedaan, wat erg interessant was om te doen. Ook hebben we nog steep turns gedaan (200 voet verloren de eerste keer... het was weer even geleden) en een approach to stall. Weer gemerkt dat de procedures er nog niet echt lekker in zaten, dus het is weer terug op de keukenstoel om 'droog' te oefenen.

Maar wat een gave vlucht was het! Sowieso al geweldig om eindelijk eens een soort van navigatievluchtje te maken, maar om een nieuw stukje Nederland te zien was ook práchtig. De Veluwe, Harderwijk, Flevoland... heel anders dan Zwolle-Zutphen zal ik maar zeggen. Ik heb bij vlagen weer heerlijk zitten genieten van het uitzicht: treintjes in de verte op de horizon, auto's die rondraceten op een testbaan, kaarsrechte slootjes en weggetjes in de Flevopolder. Toen we net weggingen van Lelystad kwamen we nog een lief klein pluiswolkje tegen waar we stiekem doorheen gingen. Érg mooi om mee te maken, het toestel begon zelfs zachtjes te deinen in de luchtstromingen. Ik kan haast niet wachten tot ik een keertje alleen naar een ander veld mag!

Morgen S06; 40 minuten om het circuit even uit te gaan (Scherpenhof here I come again), een stukje slow flight te doen, weer terug te gaan naar Teuge en aldaar nog een go-around, een normale en als laatste een flapless landing te maken. Net al het leeuwendeel van de vluchtvoorbereiding gedaan, dus morgenochtend nog éven alles afmaken en dan gáán!