Vandaag alweer de tweede progress check gehad van Fase 2 en deze ook gehaald. Dat betekent dus dat ik fase 2 heb afgesloten en het tijd is voor fase 3 PPL praktijk, het laatste gedeelte vóór het PPL praktijk examen.

Het tweede gedeelte van fase is snel voorbij gevlogen. (Tijd gaat snel als je plezier hebtWink). De progress halverwege verliep goed. Eric Dirkse had deze afgenomen en zag goede progressie in mijn vliegerij. Eén minpuntje was dat ik bijna verkeerde kant circuit invloogSurprised. Daar zou ik overigens niet de eerste mee zijn, ahum.... Gelukkig op tijd gecorrigeerd en is het helemaal goed gekomen.

Na de progress check kwam mijn eerste navigatievlucht. Samen met instructeur Dennis Visser en rondje gevlogen in het Noorden, ook even over Heerenveen stadion geweest. Het navigeren zelf was wel heel apart vind ik zelf. Heel wat anders als waar ik voor die tijd mee bezig was. Bij navigeren gaat het om netjes je hoogte en koers te houden qua vliegen terwijl ik hiervoor meer het airwork geoefend heb. Het leukste vond ik dat we nu wat verder kwamen als de omgeving Deventer/Zutphen/Zwolle.

Na deze vlucht verslechterde het weer en hebben we wat minder kunnen doorvliegen. De ene keer zat het zicht tegen, een andere keer was het de wind. Ik heb van mijn tijd gebruik gemaakt door op school wat procedures bij te schaven en natuurlijk uitgebreid vluchten plannen.

In de volgende lessen weer wat solovluchten gedaan om airwork te oefenen en vervolgens een tweede navigatievlucht samen met instructeur te doen. Dit werd een vlucht naar Hoogeveen om daar een touch-and-go te maken. Mijn eerste landing op een ander veld was ik erg tevreden over, een zachte landing op het gras van Hoogeveen=).

Hierna weer wat solo's om voor te bereiden op wat ik vandaag heb gedaan: de afsluitende progress check van fase 2. Een lange vlucht met veel dingen. Ik ben zeker geslaagd voor de progress check, maaaar het kon beter. Nog wat puntjes die aangestippeld moeten worden, maar daarvoor zitten we op schoolSmile. Gelukkig ook wat kunsten laten zien die met een complimentje bekroond werden. Eén goede leerzame vlucht als afsluiting van fase 2.

Op naar fase 3 en het PPL brevet!