Na de eerste vluchten van fase 3 te hebben gedaan sta ik nu bijna stil. Het weer gaat drastisch achteruit, niet onverwacht natuurlijk voor deze tijd van het jaar. Vorig jaar hebben we ook in deze periode van het jaar gevlogen. Toen was de instelling ook: "Yess, 2 keer gevlogen deze week!"Smile. Dat we de laatste weken makkelijk zo'n 4 keer per week vlogen was een luxe die we nu niet meer kunnen verwachten.
Maargoed, even doornemen wat voor leuks ik heb gedaan afgelopen dagenCool.

Fase 3 ben ik begonnen bij les omdat dat beter uit kwam met het weer. Deze les was circuittraining. Ondanks dat ik dit zovaak heb gedaan was het deze keer toch zeer spannend. Er stond een stevige wind en er heersde wat turbulentie. Ook voor de eerste keer dat ik een glide-in landing oefende vanaf 1500! voet hoogte. (Glide-in: het gas dichttrekken in de buurt van het vliegveld en dan het vliegtuig veilig op de baan landen). Na deze glide-in werd het nog leuker: een gesimuleerde motorbrand op 1300 voet. Het werd eerst aanduiken om het vuur te doven om vervolgens (zonder vleugelkleppen) hoogte te verliezen vlak voor de baan om nog te kunnen landen (S-bochten, slippen). Dennis bedankt voor deze ervaring.

De volgende les werd een stukje navigeren naar Hilversum en uitwijken naar Lelystad waar ik die dag voor het eerst geland ben. Het zich was die dag erg slecht waardoor we het in het circuit van Lelystad druk hadden de rest van het luchtverkeer daar in de gaten te houden.

Les 3 en 4 die ik als laatste heb gedaan vind ik tot nu denk ik wel de leukste die ik heb gedaan. Les 3 is een navigatievlucht met instructeur die je in les 4 solo moet doen. Zoals de meeste ben ik deze lessen naar Groningen/Eelde gegaan. Voor mij de eerste keer om een gecontroleerd gebied binnen te komen en er te gaan landen. Een goeie test voor mijn radiotelefonie die bij gecontroleerde gebieden een stuk moeilijker is. Bas Wispels moest die dag dezelfde les om dezelfde tijd. Hij ging met Ron weg, ik met Jacqueline. De eerste keer dat ik met haar de lucht in gingLaughing. Voordat we vertrokken besloten we een full stop te maken op Eelde om even een bakje koffie te drinken bij de leerlingen die daar bezig zijn.
De landing op Eelde vond ik heel vreemd, de baan is vele malen groter als die van Teuge waardoor je heel verkeerd beeld krijgt van je nadering, maargoed wel veilig gelandWink. Snel bakje koffie gedaan en weer vertrokken richting Teuge.
De volgende dag weer tegelijk met Bas vertrokken naar Eelde, maar dan allebei solo. Toen geen full stop gemaakt maar gelijk weer terug getaxiet naar de baan op Eelde om terug naar Teuge te vliegen. Onderweg nog door een regenbui moeten vliegen, maar daarachter was het weer prachtig weer.

Dat was de laatste keer tot nu toe dat ik mooi weer heb gezien. Afgelopen dagen helaas niet gevlogen. Even geduld voor een leuke vlucht die ik nu moet gaan doen: Teuge-Texel-Hoogeveen-Teuge óf Teuge-Zeeland-Seppe-Teuge, afhankelijk van het weer.


Foto: Bas, Ik, Ron op vliegveld Eelde, PH-JVB van Ron en Bas. Op achtergrond de PH-TGA waarmee Jacqueline en ik zijn gekomen.