Het is zomer! Helaas leek het daar niet op in het begin, maar dat mocht niet baten. IFR! dus we mochten gewoon vliegen door al deze buien en bewolkingLaughing.

Om misverstanden te voorkomen, de onweersbuien gaan weer te verWink. Dus daarvoor stonden we wel 1 dag aan de grond.

Toch redelijk onverwacht kregen Patrick en ik opeens te horen dat we (enkele dagen later) naar Groningen mochten, Eelde om precies te zijn. Eenmaal daar aangekomen was het even uitvinden hoe we aan de slag moesten, uiteindelijk kwam het natuurlijk allemaal goed.
Mike had de eer onze eerste IFR les te geven op EHGG. Patrick mocht eerst vliegen, we keken naar buiten en zagen redelijk laag hangende bewolking. Het was even wennen dat we nu het vliegtuig instapten terwijl wekenlang aldaniet maandenlang nooit weg mochten met zulke bewolking. De eerste lessen waren verder niet veel bijzonder. Het viel ons erg mee het geleerde op de sim te laten zien in de lucht. We vlogen dan ook nog op de Cessna 172, niet veel nieuws voor ons. Het vliegen op de Cessna gaf ons en andere de mogelijkheid wat sneller aan de slag te gaan in Groningen.


Na onze lessen was het even uitvinden waar we gingen overnachten, we gingen op eigen initiatief naar het Hotel op het vliegveld. Waar ik de volgende ochtend wakker werd geblazen door VLM die voor me raam stond op te starten rond 7:00 Smile. Vond ik overigens niet erg, 2 dagen later vonden we plek bij andere studenten op de camping in Midlaren waar de school enkele huisjes heeft gehuurd.

Verder gingen de volgende lessen allemaal vrij goed. We deden steeds 2 keer zoveel dingen dan voor die les stond gepland.
Afgelopen week (week 29) was er even een probleempje met de PH-PHE (click:
Piper Arrow) waardoor we niet door hebben kunnen vliegen. We zijn nu namelijk zover dat we hierop overgaanCool. Donderdag heb ik nog wel even kunnen vliegen. Het is eerrrrrrug wennen. Alle bits en bytes van me hoofd waren bezig het vliegtuig te ontdekken. Ze ging het niveau wat ik had qua procedures die les even omlaag. Komende zondag t/m vrijdag! sta ik weer op de planning voor de PHE. Nu me best doen zo snel mogelijk die kist onder controle te krijgen zodat ik me weer lekker bezig kan houden met de procedures die belangrijker zijn.