remarkable Phoenix, Legend of the Sky :: Stella aviation academy klas 04/05 :: Nieuws
Onze klasgenoten
Anne Bart BasO BasW Bryan Frans Gillian Hammie Mark Patrick Ralph Tessa Willem Yuri
Anne Bart Bas v O Bas W Bryan Frans Gillian Hammie Mark Patrick Ralph Tessa Willem Yuri
Welkom op de site van Phoenix Stella, klas 04-05 van de Stella aviation academy in Teuge. Je vindt hier alles over onze loopweg tot commercieel piloot. Lees onze weblogs eens rustig door, en vergeet ook z├ęker niet het fotoalbum te bekijken! Meer over ons...
Laatste weblog updates:
Geplaatst door: Mark

Inmiddels hebben de meesten van onze klas een baan. De één al wat langer dan de ander, maar in ieder geval zijn tien elf twaalf dertien veertien van de veertien Phoeniciërs bij een maatschappij aan het werk (eentje in de cabine, en eentje als instructeur). Een overzichtje:

(eerste bericht 08/09/08, laatste update 03/10/14)

Anne is al enige tijd geleden begonnen bij Transavia.com en vliegt daar op de Boeing 737.

Boeing 737 Transavia.com

Bart heeft er wat uren op de Eclipse 500 op zitten voor Special Air Services in Teuge. Parallel daaraan heeft hij op de Fokker 50 gevlogen voor Denim Air. Intussen vliegt hij voor Hevilift op de ATR 42 in Papua-Nieuw-Guinea.

(update 10/08/13)

ATR 42 Hevilift
Bas v O, Hammie en Patrick zijn onder de hoede van Ryanair ingestapt in de Boeing 737.Boeing 737 Ryanair

Hammie wilde toch liever wat groters vliegen, en zit nu in de Airbus A330 van Emirates.

(update 03/07/12)

Airbus A330 Emirates
Bas W vliegt bij Lufthansa CityLine in de Avro RJ85 rond.Avro RJ85 Lufthansa CityLine

Frans vliegt bij KLM Cityhopper in de Boeing 777 Fokker 70/100 Embraer 190. Bryan heeft daar de weg naar de cabine gevonden en werkt er als steward.

(update 19/09/08 en 10/09/09 en 25/02/11)

Embraer 190LR KLM

Gillian vertrekt in opdracht van Denim Air naar Spanje om daar de Dash 8 te gaan vliegen kan nu weliswaar Dash 8 vliegen maar kon daarmee helaas niet aan de slag bij Denim, en is dus nog op zoek. gaat de Dash 8 vliegen bij Air Baltic

(update 25/02/10)

Dash 8 Air Baltic

Mark vond zo'n Dash 8 ook wel wat en vliegt die voor Augsburg Airways is na de sluiting van Augsburg Airways goed geland op de Boeing 777 bij Turkish Airlines

(update 06/11/08 en 03/10/14)

B777 Turkish Airlines

Ralph is aan de slag als instructeur bij Stella Turkish Aviation Academy.

(update 13/04/09 en 03/10/14)

Turkish Aviation Academy
Tessa heeft het groots aangepakt en is bij KLM voor de Airbus A330 gegaan.Airbus A330 KLM

Willem is eerst Bart achterna gegaan en vloog daar lange tijd op de Fokker 50 en Embraer 190. Intussen is hij overgestapt naar Falcon Aviation en vliegt nu de Embraer Lineage 1000.

(update 30/05/10 en 05/10/14)

Embraer Lineage 1000 Falcon Aviation

Yuri reist zodra zijn working permit binnen is af naar Indonesië om daar Boeing 737 te vliegen voor Lion Air heeft een A320 typerating gedaan en gaat daarmee aan de slag bij Amsterdam Airlines is op avontuur om her en der uren te maken vliegt daarmee bij Avion Express.

(update 13/04/09 en 14/09/09 en 25/03/11 en 03/07/12 en 03/10/14)

Airbus A320 Avion Express

Al met al een lijst waar we toch wel trots op mogen zijn!

Geplaatst door: Mark

1 April!

Of toch niet? Het Limburgse L1 nieuws is er in ieder geval heel serieus over:

» Lees verder..

di 29 jul 2008: PH-PHE maakt buiklanding

Geplaatst door: Mark

De PH-PHE, een Piper Turbo Arrow van Stella waar een paar van onze klasgenoten nog op hebben (mee)gevlogen, heeft gistermiddag een buiklanding gemaakt op vliegveld Eelde (Groningen).

PH-PHE buiklanding Eelde (Groningen EHGG)

Iedereen is er ongeschonden vanaf gekomen. Een onderzoek is gestart en de baan is inmiddels vrijgemaakt.

Meer beeldmateriaal op 112Groningen.nl, GEAS-Web.nl en Nu.nl.

vr 28 mrt 2008: We zijn er weer

Geplaatst door: Mark

Een update van het CMS achter deze site kostte even wat meer moeite dan verwacht, maar we zijn er weer Smile. Mooie kans om even te vertellen waar iedereen mee bezig is sinds ons laatste bericht.

Intussen is nu namelijk bijna de hele klas klaar met de opleiding. Bart is het verst: hij is bezig aan de typerating Fokker 50 om daarmee bij Denim aan de slag te gaan. Anne is bij Transavia aangenomen. Frans, Tessa en Willem zijn de KLM Bridge Course ingegaan. Bas W, Mark en Ralph zijn aan het solliciteren voor Lufthansa CityLine en Gillian, Patrick en Yuri hebben zich op Ryanair gestort. Bas v O begint binnenkort aan de MCC. Bryan en Hammie tenslotte zijn bijna aan het ME-examen toe.

En dat allemaal terwijl het nog maar gisteren leek dat we allemaal begonnen...

Laatste update 17-04

Geplaatst door: Mark

Morgen gaat de eerste delegatie van Phoenix op ME-examen! Aan Frans en Anne de eer: zij zullen aan examinator Van Kleef hun vliegkunsten vertonen in de PH-SAA.

Eén van de drie "twins": de PH-SAA

Morgen de uitslag Wink

Update 10-12: niet geheel onverwacht zijn Frans en Anne beiden geslaagd! Gefeliciteerd!

Update 20-12: inmiddels hebben ook Willem, Bart en Tessa de ME rating binnen. Mark, Bas en Ralph zijn morgen aan de beurt. Verder zijn alle geslaagden nu aan de MCC bezig.

Update 08-01: de laatste examenronde van vorig jaar was door slecht weer niet doorgegaan. Bas en Ralph hebben vorige week examen kunnen doen en zijn geslaagd. Mark gaat waarschijnlijk donderdag.

Update 19-01: Mark is, na een partial op 11-01, vandaag geslaagd.

Update 04-02: Vorige week heeft ook Gillian zijn ME-IR examen voltooid.

» Lees verder..

Geplaatst door: Mark

Luchtvaartnieuws.nl meldt zojuist:

"Twee kleine vliegtuigen zijn vanmiddag (19 oktober) rond 14.15 op elkaar gebotst nabij vliegveld Lelystad. Daarbij zijn mogelijk slachtoffers gevallen. Een verslaggever van Luchtvaartnieuws.nl, die ter plaatste is, meldt dat één toestel een noodlanding wist te maken in een weiland. Het andere toestel stortte neer en is volledig uitgebrand.

Het neergestorte vliegtuig kwam neer in de buurt van het Larserpad. Onze verslaggever ter plaatste meldt dat hulpdiensten ter plekke zijn dat de omgeving inmiddels is afgezet. Ook de traumaheli en een helikopter van de politie zijn aanwezig.

Naar nu bekend is geworden is het gecrashte toestel een Cessna van Stichting Vliegmaterieel Rotterdam. Het andere toestel, dat een noodlanding maakte, is een Fuji FA-200 (PH-JEJ) van het op Lelystad gevestigde Wings over Holland.

De inzittenden van de Fuji zouden het vliegtuig zelf hebben verlaten. Van de inzittenden in het andere toestel is nog niets bekend."

De nieuwspost aldaar wordt regelmatig geüpdate: "later meer."


*update* Ook de Telegraaf bericht over het ongeluk:

"Volgens vliegtuigspotters ter plaatse brak de achterromp van de Cessna toen deze vast kwam te zitten in het landingsgestel van het andere toestel."

(via Airwork)

Geplaatst door: Gillian

wo 26 sep 2007: Phoenix is 2

Geplaatst door: Mark

vr 7 sep 2007: Filmpje Stella Maastricht

Geplaatst door: Gillian
Geplaatst door: Mark


Oudere berichten zijn terug te vinden in het archief.
phoenix