21 November was het dan zover: eindelijk mochten we les D06 gaan vliegen. De 150 NM (nautische mijl) trip naar Midden Zeeland. Op naar het thuisfront, en niet met de auto maar met het vliegtuig!!Tongue out Klik hier voor het filmpje!

2 weken lang hebben we gewacht op goed weer, en toen ineens op dinsdag 21 noveber ging het dan eingelijk door. Solo (alleen dus!) van Teuge naar Midden-Zeeland en via Seppe weer terug naar Teuge. Een erg mooie vlucht, die 2 weken eerder met een instructeur was uitgevoerd. Samen met Mark Brouwer die ook de grote trip naar midden-zeeland zou moeten maken ging ik op pad. 9 uur hangen was de bedoeling, 't werd steeds eerder donker en daarom moesten we vroeg vertrekken om op tijd weer op Teuge te zijn. Bij het vliegtuig aangekomen werd ons gezegd dat mark zn kist niet in orde was, 1 uur vertragen zouden we oplopen, maar Bas van Oostrum was zo vriendelijk om ons zijn kistje te lenen, klaar voor vertrek dus!!

Eenmaal in de lucht hadden we elkaar snel gevonden, allebei dezelfde route dus een verticale separatie was wel op z'n plaats. Tot Tiel ging alles vlekkeloos, maar in het westen werd het al snel donkerder. Er zou een koufront overkomen, geisoleerde bewolking, regen en turbulentie. En die wolk hing dus precies over Dordrecht, waar mijn route overheen liep, om de bewolking heen dus. Na om deze wolk te zijn gevlogen werd het even beter maar boven Midden-Zeeland werd het nog donkerder snel landen daar dus..... met regen en veel wind zijn we geland. Waar mijn ouders, tante, buurman en buurvrouw stonden te wachten met een lekkere spekpannekoek. Nadat we daar het weer even afgewacht hadden zijn we weer vertrokken, ditmaal richting Seppe.

Na Seppe hebben we weer stralend weer gehad. Deze vlucht was helemaal geslaagd! Nu op naar D09, je progress check om te kijken of je op het PPL niveau zit. De les daarop is het PPL examen.......Spannend!!!