Begin dit jaar zijn we op bezoek geweest bij Luchtverkeersleiding Nederland op Schiphol. Maandag deze week was er voor ons, door instructeur Niels de Jongh, een bezoek aan Dutch Mil geregeld. In het praktijkgedeelte van onze opleiding hebben we via de radio zeer vaak contact met Dutch Mil, alleen daarom al een interessant bezoek dus.

Rond 5 uur verzamelden we bij school. Allereerst vertrokken we richting de Mac van Apeldoorn. Hier allemaal ff ons avondeten naar binnen gewerkt (allemaal in pakSmile). Eenmaal het buikje vol, koersje Nieuw Milligen gezet.

Voordat we het goed beveiligde terrein op mochten, moesten eerst onze paspoorten gecontroleerd worden. Daarna werden we vriendelijk ontvangen met een kopje koffie en een plakje cake. Nadat we plaats in een groot lokaal hadden genomen, kregen we een presentatie over waar Dutch Mil eigenlijk uit bestaat en wat hun taken zijn.

Toen was het tijd voor de rondleiding. We gingen de bunker in waar de verkeersleiding zit. Daar gingen we in 2 groepen bij een scherm zitten en kregen verhalen te horen en konden natuurlijk ook wat vragen kwijt. Ondertussen werd het ook even spannend toen we op de schermen een F-16 kregen te zien die in noodtoestand verkeerde. Deze heeft gelukkig nog veilig kunnen landen.

Het was een zeer geslaagd bezoek waarvan ook nog wat dingen hebben kunnen leren. Niels, bedankt voor het organiseren en Dutch Mil natuurlijk ook bedankt voor de gastvrijheid en moeite.

site Dutch Mil: http://www.aocsnm.mindef.nl:30280/aocs/