Na een hele leuke vlucht naar Texel en Hoogeveen die ik weer tegelijk heb gevlogen met Bas Wispels werd het tijd voor PPL examen voorbereidende vluchten. 2 lessen met instructeur waarin alles nog eens werd doorgenomen en een progress check waarna je naar examen gestuurd moet worden. De progress check verliep uiteindelijk goed op één onderdeel na die ik een les erna nog extra heb geoefend. Hierna mocht ik aangemeld worden voor examen.

Allereerst kreeg ik een planningsopdracht mee naar huis. Over een planning naar Antwerpen deed ik 2 dagen waar ik normaal 3 a 4 uurtjes over zou doen. Ik streefde ernaar een planning te maken zoals ik die nog niet eerder gemaakt hadTongue out. Ook heb ik mijn tijd gebruikt om de betreffende theorie nog eens door te nemen.

De voorbereiding had zijn werk goed gedaan: vol vertrouwen zat ik 's ochtend op de grote dag mijn examinator Mark Gerritsen op te wachten. Samen met Willem, die ook die dag examen deed, begonnen aan de bespreking over de vluchtvoorbereiding en theorie. Hierna besloten Willem en ik dat hij als eerste de lucht in zou gaan.

Na een dodelijk uurtje wachten zag ik Willem een aantal mooie landingen maken waarna ik hem mocht feliciteren het behalen van zijn examen.
Tijd voor mijn examen. Ik stapte het vliegtuig in en dacht: "ff rondje vliegen, bèsst.Laughing" En zo ging het ook. Een ontspannen vlucht en gewoon mijn ding gedaan, natuurlijk wat geconcentreerder als normaal. Zelf niet helemaal tevreden omdat ik aantal dingen wel eens mooier heb laten zien (ben ik ooit tevreden?), maar de examinator was tevreden genoeg.
Na de debriefing biedde Paul (operations) zich aan om me mijn Wings op te spelden.Cool


PPL maarrr, fase 3 is nog niet afgelopen. Zodra we ons brevet ontvangen hebben is het tijd om wat vlieguren te maken. Dit doen we door te gaan mutten, wat veel studenten het leukste gedeelte vinden van de opleiding. Met zijn tweeën of drieën maak je een trip door Europa. Dit kan op de vliegtuigen waar we tot nu toe op hebben gevlogen (Cessna 150/152) of een iets grotere Cessna 172. Voor de 172 is een kleine omscholing nodig die ik hopelijk ook nog mag doen.