Groningen was gááf!

Groningen Tower

Vandaag was het weer éindelijk goed genoeg (sterker nog: het was prachtig) dus ik heb mijn kans gegrepen en ben vanochtend om half 10 LT opgestegen richting het Verre Noorden. Echt geweldig om zo helemaal alleen half Nederland over te steken en vervolgens een gecontroleerd veld aan te doen!

Het navigeren ging goed (ik hoefde heel wat minder op te sturen voor de wind dan verwacht), de arrival, landing en departure op Groningen gingen goed en ik had het vooral op de terugweg ontzéttend naar mijn zin daar op 1500' boven de grond. De ADF op Radio 10 Gold afgestemd (die "Automatic Direction Finder" is eigenlijk bedoeld om bakens aan te wijzen, maar een aantal AM zenders zijn best goed te ontvangen) en genoten van de muziek en het uitzicht.

Aanvankelijk stond trouwens een Full Stop gepland, maar omdat ik wat laat vertrokken was werd het een Touch-and-Go. Ik had eigenlijk nog wel graag een foto willen maken van m'n vliegtuig op Groningen, want het is toch wel bijzonder om mijn solo kist (de PH-HVP) zo ver weg te brengen. Aan de andere kant ga ik straks naar Texel of Midden Zeeland, en misschien heb ik 'm dan ook wel mee. Of misschien de TGA? Liefst één van beide, omdat dat de enige vliegtuigen zijn met ADF Wink