Tijd voor een update weer, want sinds een week of drie vlieg ik op de "twin":

PH-SAA op Groningen

Ehh sorry:

PH-SAA op Groningen

Zie hier de PH-SAA op het platform op Groningen. Vaste lezers zullen zich afvragen waarom ik niet een foto heb van de PH-JBJ op Beek, want ik had toch verteld dat ik daarop zou vliegen? Nou, dat werd een "change of plans" dus. Op het laatste moment konden we tóch niet naar Beek, dus zijn we uitgeweken naar "good old" Groningen. Zonder JBJ, maar mét SAA en PRM.

Ik had Beek helemáál niet erg gevonden, maar ook op Groningen is het natuurlijk allesbehalve afzien. Inmiddels heb ik de eerste zeven lessen achter de rug: dat waren er eerst een paar om weer even in te komen, maar al gauw daarna kwam de eerste les met de zogeheten N-1 situatie, waarbij één van de twee motoren er (gesimuleerd) mee ophoudt. Er volgen dan een aantal stappen om eerst nog te proberen de "stervende" motor te redden, maar daarna al gauw om de "dode" motor veilig te stellen om op één motor terug te keren naar het veld, uit te wijken of nog door te vliegen naar de bestemming.

Maar naast al dat werk is er natuurlijk weer genoeg tijd geweest om van het uitzicht te genieten: de bewolking zat vaak érg laag (op een gegeven moment nog maar net hoog genoeg om weg te kunnen, en dat met ME minima van slechts 300 voet en 600 meter zicht) en het zat echt he-le-maal dicht, maar door een zogeheten subsidentie-inversielaag (een inversielaag ontstaan door de dalende lucht van een hogedrukgebied) was het boven de 3000 voet echt kraakhelder weer. Het leek dan soms net of we over een sneeuwlandschap vlogen:

Sneeuwlandschap boven de wolken (klik voor vergroting)

Heel mooie uitzichten dit. En als we dan tóch met foto's bezig zijn, laat ik afsluiten met een mooie selectie (mouse-over voor beschrijvingen):

De ochtendzon tegemoet...

...en weer terug. (klik voor vergroting)

TT-Circuit Assen (klik voor vergroting)

Pieter op final 05

Lekker weertje (klik voor vergroting)

Op de linker motor zit een spiegeltje om het neuswiel te kunnen zien (eigenlijk als hulp bij het taxiën); in de lucht ziet dat er zo uit :)

Tripje naar Emden; voor take off steekt nog even een familie reeën de baan over.

Een koufrontje nadert...