Het is al weer zó lang geleden dat ik naar Lelystad ben geweest dat het écht weer eens tijd is voor een update. Inmiddels ben ik namelijk niet minder dan 14 15 lessen en héél wat vlieguren verder.

Van zonsopgang..Fase 3 is inmiddels achter de rug. Sinds D05 heb ik 7 solovluchten gemaakt en 7 DBO-vluchten. Of eigenlijk 8 DBO-vluchten, want de Progress Check aan het eind van fase 2 moest ik herkansen nadat de eerste dramatisch slecht was verlopen. Het was m'n dag even niet, want toen ik 'm twee dagen later opnieuw deed ging alles prima.

Anyway, ik ben dus weer heel wat mooie vliegervaringen rijker! Een erg bijzondere vlucht was de eerste lange navigatievlucht: in ruim twee uur ben ik samen met instructrice Jacquelien vanaf Teuge richting het oosten gevlogen om even een rondje te doen boven m'n oude huis in Vriezenveen! Dat was écht heel gaaf om te doen - wie had toen ik daar een aantal jaar geleden woonde gedacht dat ik er op een dag nog eens overheen zou vliegen?

..tot zonsondergang.Verder ben ik intussen weer een keertje langs geweest op Lelystad én heb ik op Hoogeveen een drietal touch-and-go's gemaakt. Laatstgenoemde is daarmee de eerste grasbaan die ik heb bezocht dus dat was ook even een mooie ervaring. En nóg veel mooier was het afgelopen maandag, toen ik met Ron de PH-TGA op baan 23 op Eelde/Groningen heb neergezet. Heb ik de (overigens érg kleine) kantine van het deel van Stella daar ook alvast eventjes gezien. Wanneer het weer weer goed is (wat vandaag en waarschijnlijk ook morgen niet het geval is) mag ik het gelijk een keertje solo doen. Je hoort nog van me Wink.