Luchtvaartnieuws.nl meldt zojuist:

"Twee kleine vliegtuigen zijn vanmiddag (19 oktober) rond 14.15 op elkaar gebotst nabij vliegveld Lelystad. Daarbij zijn mogelijk slachtoffers gevallen. Een verslaggever van Luchtvaartnieuws.nl, die ter plaatste is, meldt dat één toestel een noodlanding wist te maken in een weiland. Het andere toestel stortte neer en is volledig uitgebrand.

Het neergestorte vliegtuig kwam neer in de buurt van het Larserpad. Onze verslaggever ter plaatste meldt dat hulpdiensten ter plekke zijn dat de omgeving inmiddels is afgezet. Ook de traumaheli en een helikopter van de politie zijn aanwezig.

Naar nu bekend is geworden is het gecrashte toestel een Cessna van Stichting Vliegmaterieel Rotterdam. Het andere toestel, dat een noodlanding maakte, is een Fuji FA-200 (PH-JEJ) van het op Lelystad gevestigde Wings over Holland.

De inzittenden van de Fuji zouden het vliegtuig zelf hebben verlaten. Van de inzittenden in het andere toestel is nog niets bekend."

De nieuwspost aldaar wordt regelmatig geüpdate: "later meer."


*update* Ook de Telegraaf bericht over het ongeluk:

"Volgens vliegtuigspotters ter plaatse brak de achterromp van de Cessna toen deze vast kwam te zitten in het landingsgestel van het andere toestel."

(via Airwork)