Na lekker doorknallen met de lessen zijn we alweer bijna toe aan Instrument Rating examens.

Non-stop 7 dagen lang 1 of 2 keer per dag lessen. Het is op deze manier erg hard gegaan.
Uit de tweede les op de Piper Arrow bleek al snel dat ik gelukkig niet lang nodig had om gevoel met de kist te krijgen. Afwijking binnen limieten, en knopjes gelijk gevonden (voorgaande les niet al te bestWink). De eerste lessen bestonden uit approaches: het vliegen van vastgestelde procedures naar de landingsbaan. Dit vlekkeloos doorlopen en de progress check gehaald.

Volgende lessen waren navigeren! Leuk wat nieuws? NeeTongue out. Met Patrick samen steeds veel aandacht besteed aan routeplanning die netjes via allerlei airways lopen, krijg je in de lucht van de controller steeds te horen dat je bijv. "direct EEL mag" (in een rechte lijn richting Groningen). Komt erop neer dat we vaak een half uur (soms langer) rechtuit vlogen om vervolgens de gevectorde (controller geeft je richtingen) approaches te vliegen. Wat wel leuk was, was dat je nu ontspannen kon genieten van het vliegenCool ("oeehh mooie wolkjes onder ons"). En natuurlijk weer wat andere vliegvelden gezien, waarvan ik de meeste overigens tijdens het VFR traject al bezocht had. De vluchten die Patrick en ik uitgevoerd hebben zijn:
Dag1: Groningen-Bremen-Groningen
Dag2: Groningen-Den Helder-Groningen(tanken)-Münster/Ösnabruck-Groningen
Dag3: Gronginen-Maastricht-Groningen(tanken)-Rotterdam-Groningen

In 3 dagen dus het navigeren afgesloten, ging dus ook vrij snel. De volgende 3 lessen zijn bedoeld om voor te bereiden op het Instrument Rating examen. De 4de "les" is een progress check waarin gekeken wordt of we er echt klaar voor zijnLaughing.