Oei oei oei wat is het weer beschamend lang geleden dat ik het laatst wat van me heb laten horen! En er is alweer zó veel gebeurd de laatste tijd...

Hannover RWY 27RNa m'n PPL examen was het echt gewoon genieten van elke vlucht die ik daarna heb gedaan. Ik had nog een uur of tien om 'op te vliegen' - voor de PPL zijn in totaal 50 uren als "Pilot In Command" benodigd en de syllabus houdt na 37 uur zo'n beetje op. Het mooie is dat het met het brevet op zak haast gewoon een kwestie is van instappen en wegwezen, want hoe je je uren opmaakt is aan jou (natuurlijk wel in overleg met school Wink). Een schitterende kans om eens flink ver te vliegen! Dus heb ik met Bas v O een bescheiden rondje Noord-Nederland gedaan (Texel was mooi!) en met Yuri een zeer ónbescheiden rondje Duitsland (Hamburg - Berlijn Tempelhof - Hannover) en vervolgens ook nog een ook zéker niet bescheiden tour door Nederland en België ('overhead' Schiphol - Midden-Zeeland - Antwerpen - Luik - Beek - Budel - Teuge). Naast al dit goeds ben ik ook nog af en toe als passagier / "pilot non flying" meegeweest met onder andere Ralph (overhead Leeuwarden) en natuurlijk "buurman" Bryan (helaas alleen een lokaal vluchtje, maar we hebben wel mooi samen gevlogen!).

Je hebt dus nog heel wat foto's en filmpjes tegoed van me; deze zullen snel volgen. Eerlijk waar!

ondergetekende in de simulatorVandaag kwamen in ieder geval (na weken wachten tot de simulator beschikbaar was, daarover later meer) de eerste stappen in het IFR-gedeelte van de opleiding. Samen met Frans heb ik een heel leuke eerste IFR simulatorvlucht gehad, en hoewel ik nog heel veel heb te leren kijk ik al érg uit naar wat nog komen gaat. Ik kan niet wachten tot ik in Groningen een échte IFR vlucht mag gaan doen!